ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

В Україні зупинили виробництво тютюнової продукції

В Україні зупинили виробництво тютюнової продукції
227173 ПЕРЕГЛЯДІВ

Один з найбільших світових виробників тютюну - British American Tobacco (BAT), зупинила українське виробництво тютюнових виробів. 

Це відбулося 11 жовтня 2019 року на заводі "В.А.Т.-Прилуки", що у Чернігівській області.

Генеральний директор «В.А.Т-Прилуки» Артем Скрипка пояснив причини зупинки виробництва: «Компанія не може виробляти продукцію, з якою ми не знаємо що робити. Через це ми зупинили виробництво. Фабрика не функціонує вже другу неділю (технічний процес зупинки підприємства розпочався 8 жовтня поточного року).»

Компанія British American Tobacco підтвердила інформацію, що причиною зупинки виробництва став прийнятий Верховною Радою законопроект  №1049, який регулює державну норму торгової націнки на їх товари. Після зупинки роботи підприємства, Рада підприємців при Кабінеті Міністрів, звернулася до Президента України з проханням накласти право вето на законопроект №1049 «про введення єдиного рахунку для сплати податків та зборів, єдиного внеску на загальнобовязкове державне соціальне страхування». Так, як цей закон не дає можливості підприємству British American Tobacco встановлювати ціни на тютюнові вироби.

Автор: Dnipro Inform

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео