ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

До 8 років позбавлення волі засуджено буковинця, який до смерті побив односельця

До 8 років позбавлення волі засуджено буковинця, який до смерті  побив односельця
258230 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Сторожинецький районний суд Чернівецької області погодився з доводами прокурора Сторожинецької місцевої прокуратури, визнав винним 32-річного мешканця Сторожинецького району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч 2. ст. 121 (нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу  України.

 

Доведено, що в жовтні 2014 року, обвинувачений спільно з іншою особою, матеріали відносно якої виділено в окреме провадження, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин наніс своєму 53-річному односельцю тілесні ушкодження, які згідно з висновками судово-медичної експертизи перебувають у причинному зв’язку з фактом смерті останнього.

 

Судовий розгляд вказано провадження триває з 2017 року.

 

Вироком Сторожинецького районного суду від 10.05.2018 обвинуваченого було виправдано.

 

Сторожинецька місцева прокуратура категорично не погодилась з вказаним вироком та оскаржила його в апеляційному порядку.

 

11.09.2018 Апеляційний суду Чернівецької області скасував виправдувальний вирок та скерував справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

 

Завдяки принциповості місцевої прокуратури вироком Сторожинецького районного суду Чернівецької області від 04.10.2019 правопорушника визнано винним та призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі.

 

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

 

На оскарження сторони мають 30 днів з моменту проголошення вироку.

 

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

 

 

 

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео