ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Україна зекономить 90 мільйонів гривень шляхом виведення з обігу копійок номіналом 1,2 та 5 копійок

Україна зекономить 90 мільйонів гривень шляхом виведення з обігу копійок номіналом 1,2 та 5 копійок
70946 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні відбувся брифінг, присвячений виведенню з обігу монет номіналом 1, 2 та 5 копійок, на якому голова Нацбанку Сергій Холод повідомив, що наша держава зекономить 90 мільйонів гривень, коли виведе з обігу копійки.

Сергій зазначив, що витрати на виготовлення цих монет значно перевищують їх номінальну вартість, а отже їх оброблення і виготовлення не є рентабельним. Завдяки припиненню експлуатації та подальшого виготовлення монет Україна зекономить 90 мільйонів на рік.

Більше того голова Нацбанку зазначив, що виведення копійок позитивно вплине на економіку підприємств і банків, адже вони не витрачатимуть кошти на час на їх інкасацію.

Для переплавлення металу дрібних монет в монети інших номіналів, після виведення з обігу вони будуть вилучені Нацбанком. 

Починаючи з 1 жовтня 2019 року монети 1,2 та 5 копійок не будуть прийматися в магазинах та банках, вони вже не будуть рахуватись платіжними засобами.

Рішення вивести монети з обігу було прийняте Нацбанком 25 червня 2019 року, також Нацбанком анонсований випуск банкноти, новим для України номіналом, 1000 гривень, вона буде випущена 25 жовтня цього року. Ще одне нововведення монета номіналом 5 гривень, на яку також варто чекати восени 2019 року.  

Автор: narod-ukraine.com

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео