ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Все в твоїх руках! - школярі взяли участь в тренінгу від Миколаївської юстиції

Все в твоїх руках! - школярі взяли участь в тренінгу від Миколаївської юстиції
116237 ПЕРЕГЛЯДІВ

Все в твоїх руках! – до такого висновку дійшли учні Миколаївської школи №64 під час тренінгу спрямованому на протидію булінгу, організованого командою Миколаївської юстиції спільно з працівниками поліції та системи безоплатної правової допомоги.

На початку заходу старший інспектор з особливих доручень відділу зв’язків громадськістю Управління патрульної поліції у Миколаївській області Олександр Федоров розкрив поняття булінгу та його видів, а також акцентував увагу молоді на відповідальності, яку нестиме булер за свої дії. Далі заступник начальника управління-начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти ГТУЮ у Миколаївській області Надія Капустіна запропонувала дітям декілька практичних вправ, які характеризували вплив цькування на людину, одна з них – вправа з яблуком. Підлітків попросили «образити» фрукт та кинути його на підлогу. Після чого дітям показали, як їх дії вплинули на яблуко. Так, ззовні воно практично не змінилося, втім в середині воно вже було коричневим, вкритим «синцями» від ударів об підлогу. Так само відбувається і з людьми – своїми словами та діями ми можемо завдати болю, хоча зовні це може бути непомітно.

Нагадаємо, що булінг – це дія або бездіяльність, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого була або могла бути заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого. Серед ознак, систематичність (повторюваність), наявність сторін – кривдник (булер), потерпілий (жертва булінгу), спостерігачі, наслідки у вигляді психічної та/або фізичної шкоди, приниження, страх, тривога, підпорядкування потерпілого інтересам кривдника, та/або спричинення соціальної ізоляції потерпілого.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео