ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

До 14 років ув’язнення засуджено сержанта служби цивільного захисту, який добровільно пішов на співпрацю з ворогом під час окупації Лиману

До 14 років ув’язнення засуджено сержанта служби цивільного захисту, який добровільно пішов на співпрацю з ворогом під час окупації Лиману
29161 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури судом визнано винним громадянина у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Його заочно засуджено до 14 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 12 років та конфіскацією майна.
 
Прокурори довели, що у 2022 році старший пожежний-рятувальник 69 державної пожежно-рятувальної частини 21 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС в Донецькій області проігнорував вказівку керівництва та відмовився від евакуації з м. Лиман. У травні того ж року після окупації населеного пункту чоловік зустрівся з представниками держави-агресора, які знищували його рідне місто, та добровільно погодився на співпрацю. Він обійняв посаду так званого старшого пожежного-рятувальника 79 ПРЧ державної бюджетної установи «пожежно-рятувального загону м. красний лиман мнс днр».
 
Сержант, зрадивши присязі на вірність Українському народові, присягнув квазіреспубліці, проте отримав від фейкового керівництва понижене звання молодшого сержанта. Засуджений у складі незаконного воєнізованого формування допомагав ворогу знищувати сліди злочинів в захопленому місті та виконував інші протиправні накази.
 
Під час деокупації населеного пункту псевдорятувальник утік на тимчасово непідконтрольну Україні територію. Він перебуває у розшуку. Крім того, його звільнено із займаної посади та позбавлено спеціального звання. Досудове розслідування - ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео