ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

До 10 років ув’язнення засуджено двох громадян, які забезпечували проведення виборів на окупованій території Донеччини

До 10 років ув’язнення засуджено двох громадян, які забезпечували проведення виборів на окупованій території Донеччини
265345 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури ухвалено вирок двом жителям регіону за колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
Їх засуджено до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, а також пов’язані із виборчим процесом, строком 15 років.
 
          
 
Прокурори довели, що у лютому 2023 року двоє мешканців м. Донецька, підтримуючи загарбницьку політику кремля, пішли на співпрацю з ворогом. Будучи добровільно висунутими від політичної партії «справедлива росія - патріоти - за правду» та громадського руху «донецька республіка», вони стали членами так званої виборчої комісії «днр». Крім того, під час першого засідання жінку обрано секретарем.
 
Засуджені розподіляли федеральні та «республіканські» кошти на закупівлю агітаційної продукції, кабінок, урн та іншого інвентаря для створення ілюзії законної і начебто прозорої роботи дільниць.
 
Таким чином прихильники кремля забезпечили фейкове голосування, за результатами якого «цвк днр» оголосила беззаперечну перемогу партії «єдина росія». У подальшому обрано голову псевдореспубліки та сформовано «парламент».
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Громадяни перебувають у розшуку. Строк відбування покарання рахуватиметься для них з моменту фактичного затримання.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео