ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Пробація допомагає зберегти світову спадщину ЮНЕСКО

Пробація допомагає зберегти світову спадщину ЮНЕСКО
294848 ПЕРЕГЛЯДІВ

Останніми роками в Україні розширюється практика застосування покарання у виді громадських робіт, що є дієвим інструментом як покарання, так і одночасної ресоціалізації засудженого.

Декілька десятків годин безоплатної праці на користь громади – у більшості випадків порушникам іде на користь і стимулює до належних висновків про свою поведінку та вчинені дії, – так вважає начальник філії Державної установи «Центр пробації» в м.Києві та Київській області Лілія Сидоренко.

Станом на 01 червня 2024 року на обліку уповноважених органів з питань пробації по всій Україні перебуває майже 4,5 тис. правопорушників, які відбувають покарання у виді громадських робіт. Це чоловіки і жінки різного віку, рівня освіти, матеріального становища тощо. Об'єктами для відбування такого виду покарання є парки, кладовища, бюджетні установи, організації територіальної громади тощо. 

На Київщині 791 особа, засуджена до виконання громадських робіт. Серед них Владислав та Марина, які відбувають покарання на території Софії Київської. Вони працюють над благоустроєм, озелененням території пам’ятки, яка налічує вже понад тисячу років. 

В.о. генерального директора Національного заповідника «Софія Київська» Вадим Кириленко вважає, що робота клієнтів пробації допомагає у збереженні та підтриманні пам'ятки у належному стані. А також засуджені тісно знайомляться з історією та культурою свого народу, що здатне змінити їх моральні орієнтири та переконання.

Теги: Центр пробації, пробація,громадські роботи,пробаційний нагляд

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео