ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Судитимуть начальника «інформаційно-аналітичного відділу» окупаційної адміністрації Маріуполя

Судитимуть начальника «інформаційно-аналітичного відділу» окупаційної адміністрації Маріуполя
201611 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Маріупольської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2022 року колишній співробітник однієї з телерадіокомпаній Донеччини, відомий своєю активною проросійською позицією, працевлаштувався на «адміністративну» посаду в окупованому м. Маріуполі. Маючи бажання скерувати свій журналістський досвід на висвітлення діяльності псевдовизволителів, «кореспондент» посів крісло начальника «інформаційно-аналітичного відділу адміністрації міста».
 
 
Так званий посадовець вносить пропозиції керівництву з питань формування «правильної» громадської думки про діяльність підконтрольної рф влади. Під час участі у пропагандистських заходах він надає коментарі «медіа», в яких розповідає про «успіхи» міських керманичів в уявній розбудові міста під російським триколором.
 
До того ж, обвинувачений веде сторінки в соціальних мережах та месенджерах, де хизується впровадженням нібито новітніх технологій в життя регіону. Розставляючи у своїх матеріалах потрібні кремлівським кураторам акценти, він допомагає ворогу маніпулювати свідомістю громадян.
 
Чоловік перебуває у розшуку. Максимально йому загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео