ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Судитимуть двох колишніх держслужбовиць, які збирають «податки» на користь окупантів

Судитимуть двох колишніх держслужбовиць, які збирають «податки» на користь окупантів
304865 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох жительок м. Волновахи за фактами державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

У квітні 2022 року старші інспекторки Державної податкової служби перейшли на бік окупантів. Після майже 30 років служіння Україні вони зрадили присязі та обійняли фейкові посади у «волноваській республіканській податковій інспекції міністерства доходів та зборів днр».
 
Так звані посадовиці реєструють підприємців за нікчемним законодавством квазіреспубліки, приймають фейкові декларації й готують статистику щодо діяльності незаконно створеної установи. Жінки сприяють надходженню коштів до «бюджету», з якого фінансується незаконна діяльність окупаційної влади.
 
Наразі колишні держслужбовиці перебувають в розшуку. Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Краматорську.
 
Покарання за санкцією статті - позбавлення волі на 15 років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео