ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Українців закликають уникати використання штучних квітів під час поминальних днів

Українців закликають уникати використання штучних квітів під час поминальних днів
290055 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державна екологічна інспекція Поліського округу акцентує увагу на тому, що живі квіти та рослини не лише виглядають ефектно, а й не завдають шкоди навколишньому середовищу, на відміну від штучних аналогів.

Згідно із заявою пресслужби Держекоінспекції Поліського округу, деякі місцеві громади вже вирішили заборонити використання пластикових декорацій на кладовищах, виступаючи проти штучних квітів. Це важливий крок у вирішенні проблеми з екологією.

Начальниця відділу державного екологічного нагляду Поліського округу, Оксана Хаванська, зазначає, що наразі відсутні чіткі нормативно-правові акти, які б регулювали використання або заборону штучних квітів. Варто пам'ятати, що штучні квіти містять синтетичні матеріали, які, під дією сонячних променів, можуть викидати шкідливі речовини та становити загрозу для здоров'я.

Тетяна Козлова, завідувачка сектору взаємодії з громадськістю та ЗМІ Держекоінспекції Поліського округу, наголошує, що живі квіти та рослини є безпечнішим та естетичнішим вибором, не завдаючи шкоди довкіллю. Вона закликає усіх бути відповідальними та уникати створення додаткових проблем для навколишнього середовища, особливо в умовах, коли екосистема України зазнає значних збитків через російську агресію.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео