ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

У навчанні молоді за кремлівськими методичками підозрюються 8 ексосвітян Донеччини

У навчанні молоді за кремлівськими методичками підозрюються 8 ексосвітян Донеччини
374580 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури восьми громадянам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).
Йдеться про колишніх представників освітньої сфери Донеччини, які у 2022-2023 роках перейшли на бік держави, яка принесла біль і страждання в українські родини. Шестеро жінок, погодившись продовжувати педагогічну кар’єру в захоплених окупантами навчальних закладах, обійняли псевдопосади директорок шкіл у м. Маріуполь, м. Єнакієве, смт Ялта, с. Зелений Яр та с. Мелекіне Маріупольського району, смт Новотроїцьке Волноваського району.
 
         
 
Сьома експедагогиня стала «доцентом кафедри фінансів та обліку факультету економіки, управління й права» та «старшим науковим співробітником Маріупольського державного університету», а восьмий підозрюваний очолив у тому ж виші кафедру історії.
 
        
 
Так звані викладачі навчають школярів і студентів, спираючись на федеральні освітні стандарти й отримані з рф методички та їздять на підвищення кваліфікації до держави-агресора. Зробивши ставку на виховання нового покоління адептів кремля, «педагоги» проводять «просвітницьку роботу» і з батьками учнів, пропагуючи хибні тези російських ідеологів. Також вони готують «науково-педагогічні кадри» для квазіреспубліки і взаємодіють з окупаційними адміністраціями.
 
         
 
Наразі підозрюваних, які вносять ганебний внесок в руйнування української ідентичності та заперечують історичні, наукові й культурні здобутки нашої держави, оголошено у розшук. Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
        
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео