ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Трьом псевдодепутатам «Волноваської муніципальної ради» оголошено підозру в колаборації з ворогом

Трьом псевдодепутатам «Волноваської муніципальної ради» оголошено підозру в колаборації з ворогом
325912 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом мешканцям Волноваського району заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У серпні 2023 року прихильники російської пропаганди, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донеччини, вирішили приєднатись до уявної розбудови квазідержавного утворення «днр» у якості представників правлячої в рф політичної сили.
 
         
 
Чоловіки, один з яких до цього працював директором будинку культури, а двоє інших – майстром тепломережі і вчителем фізкультури, добровільно зареєструвались кандидатами в депутати «Волноваської муніципальної ради (округу) днр 1-го скликання». Після організованих кремлем фейкових виборів та гарантованої «перемоги» новоспечені «депутати» вже з наступного місяця почали представляти партію «єдина росія» у м. Волновасі.
 
Підозрювані активно співпрацюють з окупаційною адміністрацією. Під час участі у засіданнях так званої ради «депутати» обговорюють питання та приймають рішення щодо «налагодження» життя в окупованому регіоні під егідою рф. Крім того, сприяють легалізації законодавства держави-агресора на захопленій її військами території Донеччини.
 
Наразі громадян оголошено у розшук.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео