ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Постачав запчастини до систем залізничного транспорту рф – громадянину повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору

Постачав запчастини до систем залізничного транспорту рф – громадянину повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору
251971 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру  громадянину за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний - керівник українського товариства, що тісно співпрацювало з російським підприємством до повномасштабного вторгнення рф до України.  

Після заборони ведення господарської діяльності з компаніями держави агресора, з метою отримання прибутку, він взяв на себе фактичне управління російською компанією в дистанційному режимі.

Підозрюваний безпосередньо керував виробничою та фінансово-господарською діяльністю російського підприємства. Надавав  вказівки щодо постачання товарно-матеріальних цінностей та їх розміщення, контролював закупівлі та їх оплату.  

За пособництва підозрюваного підприємство постачало на потреби країни-агресора комплектуючі до систем залізничного транспорту та спецтехніки, у тому числі на російську залізницю, яка є основним логістичним засобом доставки ворожої військової техніки та боєприпасів. 

За клопотанням прокуратури йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу ДЗНД СБУ. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео