ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Європейська підтримка української пробації

Європейська підтримка української пробації
193346 ПЕРЕГЛЯДІВ

У період з 22 по 26 січня 2024 року за організаційного сприяння Нідерландського Гельсінського комітету відбувся робочий візит директора Державної установи «Центр пробації» Олега Янчука та його заступниці Олени Суботенко до Державної служби пробації Латвії.

Метою робочого візиту було вивчення інновацій у діяльності латвійської служби пробації та обговорення подальшої взаємної співпраці щодо посилення функцій та адміністративного управління Центру пробації в Україні.

Під час візиту проведено робочу зустріч з представниками Служби пробації Нідерландів, Нідерландського Гельсінського комітету та керівництвом  Державної служби пробації Латвії. Українська сторона презентувала основні досягнення та пріоритети розвитку пробації в Україні, а також питання, що можуть бути успішно вирішені за сприяння міжнародних партнерів.

Також у Ризі було підписано чотиристоронній меморандум про співпрацю всіх сторін у сфері пробації з метою підтримки Державної установи «Центр пробації» щодо зміцнення та подальшого розвитку служби пробації в Україні. Меморандум підписали Державна установа «Центр пробації», Державна служба пробації Латвії та Служба пробації Нідерландів спільно з Нідерландським Гельсінським комітетом. Він передбачає скоординовану співпрацю у програмах реабілітації та ресоціалізації, волонтерській роботі, електронному моніторингу, державній службі, професійному розвитку, якості, зв’язках з громадськістю та комунікації, дослідженнях, технологіях у сфері профілактики злочинності серед неповнолітніх, відновного правосуддя та посередництва.

Така модель співробітництва є важливою основою для подальшого наближення Центру пробації до європейських стандартів у виконанні покарань, що відбуваються у суспільстві, у створенні безпечнішого, розумнішого та кращого суспільства.

Теги: Центр пробації, пробація,пробаційний нагляд

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео