ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

СБУ задокументувала протиправну діяльність колишної української судді-зрадниці, яка стала сенатором рф від окупованої Луганщини

СБУ задокументувала протиправну діяльність колишної української судді-зрадниці, яка стала сенатором рф від окупованої Луганщини
405799 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України спільно з ДБР зібрала доказову базу на колишню суддю Апеляційного суду Луганської області, яка в 2014 році порушила присягу судді та перейшла на бік ворога.

Наприкінці 2022 року окупанти призначили її так званим «сенатором» ради федерації федерального зібрання росії.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2014 році зрадниця увійшла до складу «мдб лнр» та стала куратором судової гілки влади при загарбниках. На своїй посаді фігурантка розробляла проекти кодексів та інших законодавчих актів, підлаштовуючи їх під законодавство рф.  

У 2017 році наказом ватажка бойовиків Пасічника зловмисницю було призначено керівником «адміністрації голови лнр». Вона особисто забезпечувала  функціонування та взаємодію органів влади загарбників, збирала та аналізувала інформацію про соціально-економічні та політичні процеси на тимчасово окупованих територіях Луганської області, сприяла реалізації повноважень ватажка бойовиків, виконувала вказівки щодо бюджетних та кадрових питань.

Наразі, перебуваючи у складі окупаційної адміністрації росії, правопорушниця виконує представницькі та законотворчі функції, забезпечує функціонування всіх гілок влади загарбників на окупованих територіях.  

На підставі отриманих доказів Служби безпеки слідчі ДБР повідомили їй про підозру за:

 - ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);

- ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недорканність України);

- ч.1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення ворожої посібниці до відповідальності за злочини проти України.

Викриття та документування злочинної діяльності здійснювали співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях спільно з ТУ ДБР у м. Краматорську за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

 

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео