ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Близько 16 млн грн збитків державі: повідомлено про підозру чиновнику МО України

Близько 16 млн грн збитків державі: повідомлено про підозру чиновнику МО України
429991 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва Київської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру заступнику директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України у недбалому ставленні до служби, яке спричинило тяжкі наслідки, вчиненому в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 КК України).

   За даними слідства, чиновник Міноборони, діючи в порушення ч. 4 ст. 36 Закону України «Про публічні закупівлі», підписав дозвіл одній із військових частин на здійснення попередньої оплати приватному підприємству за роботи з капітального будівництва дороги на території військового містечка. Роботи підприємство не виконало, а кошти були привласнені його посадовими особами. Внаслідок недбалих дій підозрюваного Державному бюджету України спричинено збитки на загальну суму близько 16 млн грн.

   Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

   Обвинувальний акт щодо привласнення державних коштів приватним підприємством скеровано до суду.

   Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 7 років.

  Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 відділу ТУ ДБР, розташованого  у м. Києві за оперативного супроводу ДВКР СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону

 

Теги: збитки державі,МО України,посадовець,Київська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону,повідомлено про підозру,чиновник Міноборони,недбале ставлення до служби

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео