ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Створив канал для збору даних про зосередження техніки, розміщення штабів і окопів ЗСУ - повідомлено про підозру адміністратору одного з «Telegram-каналів»

Створив канал для збору даних про зосередження техніки, розміщення штабів і окопів ЗСУ - повідомлено про підозру адміністратору одного з «Telegram-каналів»
401299 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Українська повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у квітні 2022 року чоловік організував на власному «Telegram-каналі» спілкування з підписниками на військову тематику. Задаючи тон невдоволення політикою влади України, адміністратор робив численні інформаційні вкиди щодо дій та місцезнаходження українських військових на території регіону.
 
 
Він поширював дані про дислокацію особового складу ЗСУ - зокрема, розкривав місця розміщення штабів, окопів, скупчень техніки та напрямки її руху. Крім того, коментував пости інших користувачів, підтверджував і уточнював їх дописи, додаючи результати власних спостережень.
 
Викриття та досудове розслідування стосовно чоловіка, якому наразі за клопотанням прокуратури обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, здійснюється слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Покарання за вказаний злочин - позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео