ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 456-го дня війни

217173 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Є сьогодні важливе рішення Ради Євросоюзу для України – ще на рік подовжено торговельну лібералізацію на українську продукцію. Фактично, це повне скасування мит та квот – до червня 24-го року. І це новий етап секторальної інтеграції нашої економіки – України та всього Європейського Союзу, те, що однозначно робить нас усіх в Європі сильнішими.

У процесі нашого просування в Євросоюз таку лібералізацію – поки тимчасову – маємо зробити постійною, і без жодних винятків та обмежень. Власне, як це і має відповідати духу єдиної та вільної Європи – без бар’єрів.

Я дякую за це рішення нашим європейським партнерам! Кожен, хто прагне сили та міцності для всієї Європи, ухвалює саме такі рішення.

Маємо бути свідомі того, що й після цього є ризик, що окремі обмеження все ж можуть залишитись. Якщо тиск окремих урядів на ЄС збережеться.

Але – внутрішня політика не має перекривати спільних європейських цілей. Тож, впевнений, зможемо знайти таке рішення, зокрема для фермерів в Україні і в деяких країнах-сусідах, яке відповідатиме нашим спільним європейським інтересам і стандартам».

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео