ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Впроваджує «правильне» виховання молодих маріупольців - на Донеччині ухвалено заочний вирок колаборанту

Впроваджує «правильне» виховання молодих маріупольців - на Донеччині ухвалено заочний вирок колаборанту
352921 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури Жовтневим районним судом м. Дніпропетровська ухвалено вирок мешканцю м. Маріуполя за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Його заочно засуджено до максимального покарання за санкцією статті – 10 років ув’язнення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на 15 років.

 

Прокурорами у суді доведено, що у липні 2022 року, коли м. Маріуполь захопили війська країни-агресора, прибічник агресивної політики рф добровільно перейшов на бік окупантів. Колаборант погодився обійняти посаду так званого начальника «відділу з питань молодіжної політики адміністрації м. Маріуполя днр».
 
 
До його обов’язків входить забезпечення та реалізація заходів із «правильного» патріотичного виховання дітей і молоді під егідою рф. Він керує організацією й проведенням у місті «військово-патріотичних» акцій, головною тезою яких є викривлення подій, що зараз відбуваються в Україні.
 Крім того, чоловік зустрічається з представниками російського політикуму та налагоджує взаємодію з молодіжними організаціями країни-агресора.
 Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 Судовий розгляд проводився у порядку спеціального судового провадження.
 

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео