ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Працівнику ДП «Антонов» повідомлено про підозру – він поширював інформацію із закликом приєднання території України до рф або чечні

Працівнику ДП «Антонов» повідомлено про підозру – він поширював інформацію із закликом приєднання території України до рф або чечні
435268 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру співробітнику ДП «Антонов» за фактом розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, з метою змінення меж території України (ч. 1 ст. 110 КК України).

За даними слідства, підозрюваний через власний акаунт у забороненій в Україні соцмережі «Вконтакте» поширював дописи, у яких публічно закликали до зміни меж території України. Він підтримував ідею, що Україну, як незалежну державу, необхідно ліквідувати і приєднати до Чеченської Республіки або РФ.

У розміщених працівником оборонного підприємства матеріалах захоплення Гостомеля вважають історичним досягненням країни-агресора.

Згідно з висновком експертиз, у дописах на сторінках соцмереж підозрюваного наявні висловлювання, виражені у формі публічних закликів до територіальних змін в Україні.

За результатами проведених обшуків за місцем роботи та проживання чоловіка правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Досудове розслідування та оперативний супровід - ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео