ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Відновлював для окупантів залізничне сполучення в районі Лиману – заочно підозрюється так званий уповноважений гендиректора «Донецької залізниці ДНР»

Відновлював для окупантів залізничне сполучення в районі Лиману – заочно підозрюється так званий уповноважений гендиректора «Донецької залізниці ДНР»
307270 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру у пособництві колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року начальник Слов’янської дистанції електропостачання ДП «Донецька залізниця» підтримав політику країни-агресора щодо незаконної окупації населених пунктів Донеччини.
 
 
Чоловік добровільно перейшов на бік «нової влади» м. Лиману та обійняв псевдопосаду «уповноваженого представника Генерального директора Державного унітарного підприємства ДНР «Донецька залізниця». Він займався «організацією й проведенням відновлювальних робіт інфраструктури Краснолиманського залізничного вузла».
 Так званий «уповноважений», достовірно знаючи, що розпоряджається майном захопленого окупаційними військами структурного підрозділу АТ «Укрзалізниця», активно сприяв їм у налагодженні залізничного сполучення на ділянках, які використовувались у підривній діяльності проти України.
 Зокрема, контролював роботи з відновлення стану залізничного полотна і роботи семафорів, пошкоджених в результаті бойових дій на Лиманському напрямку.
 Після звільнення м. Лиману підозрюваний втік на тимчасово не контрольовану Україною територію та наразі перебуває у розшуку.
 Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 Максимальне покарання за санкціями статей – 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та з конфіскацією майна.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео