ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Директора дорожного підприємства судитимуть за ухилення від сплати 7,5 млн грн податків

Директора дорожного підприємства судитимуть за ухилення від сплати 7,5 млн грн податків
421730 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України скерували до суду обвинувальний акт відносно директора дорожного підприємства на Київщині за ухилення від сплати податків у розмірі понад 7,5 млн грн.

Приватне підприємство упродовж 2018-2020 років, за результатами виконання ремонтно-будівельних робіт дорожнього покриття на території Київської області, отримало на рахунки понад 25 млн грн.

Компанія, яка була зареєстрована платником єдиного податку 3 групи, не перейшла на загальну систему оподаткування. Таким чином керівник компанії ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах.

З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків, детективи БЕБ арештували майно директора на суму понад 4,3 млн грн. Окрім того, ініційовано заявлення прокуратурою цивільного позову на загальну суму збитків у розмірі понад 7,5 млн грн.

Наразі обвинувальний акт відносно директора підприємства, за ухилення від сплати податків у розмірі понад 7,5 млн грн., скеровано до суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 212  КК України (ухилення від сплати податків, зборів, обов'язкових платежів) здійснювали детективи територіального управління БЕБ у м. Києві та Київській області за процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури.

За вчинене кримінальне правопорушення, відповідно до законодавства, передбачено штраф від п’ятнадцяти тисяч до двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, ухилення від сплати податків

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео