ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Висадили дев’ять тисяч саджанців - прокуратура долучилась до відновлення лісових масивів, знищених окупантами у Лиманському районі (ФОТО)

Висадили дев’ять тисяч саджанців - прокуратура долучилась до відновлення лісових масивів, знищених окупантами у Лиманському районі (ФОТО)
395356 ПЕРЕГЛЯДІВ
Донецька обласна прокуратура продовжує фіксувати наслідки злочинних дій РФ на деокупованій території Лиманської територіальної громади. Окрім вбивства людей, руйнування їх домівок, цивільної інфраструктури і суцільного мародерства, «визволителі» залишили по собі тисячі гектарів вигорілих вщент лісів.
Прокурори оглянули лісові масиви, що найбільше постраждали внаслідок бойових дій. Вони ще довго нестимуть загрозу людям та тваринам, оскільки буквально усіяні боєприпасами, що не розірвались, та їх уламками.
Після обстеження знищених окупантами зелених насаджень вони долучились до відновлювальних заходів, які проводили працівники Державного підприємства «Лиманський лісгосп» до Всесвітнього дня лісів, а саме взяли участь у посадці 9 тисяч саджанців сосни на понад 3-х гектарах вигорілого лісу.
До речі, посівний матеріал вирощувався з місцевого насіння, зібраного та вчасно евакуйованого лиманськими лісниками до Львівського лісового насіннєво-селекційного центру.
Довідково: з початку військових дій на Донеччині постраждало понад 10 тис. га лісу, з яких 6,5 тис. га – на території Лиманського лісгоспу.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео