ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Поширював дані про місця дислокації штабів ЗСУ у деокупованому Лимані – на чергового прихильника «руського миру» чекає лава підсудних

Поширював дані про місця дислокації штабів ЗСУ у деокупованому Лимані – на чергового прихильника «руського миру» чекає лава підсудних
367665 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у період з листопаду 2022 по січень 2023 року, після деокупації українськими захисниками м. Лиману, місцевий мешканець через месенджер неодноразово передавав своїй знайомій інформацію про місця розташування ЗСУ на території міста.
Обвинувачений надсилав координати з місцями дислокації штабів і техніки наших військових.
На вирок суду прихильник «руського миру» чекає під вартою.
Досудове розслідування і оперативний супровід здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео