ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Бійці 115 окремої механізованої бригади ЗСУ переконані у швидкій перемозі України

Бійці 115 окремої механізованої бригади ЗСУ переконані у швидкій перемозі України
433564 ПЕРЕГЛЯДІВ
Збройні сили України борються з російським ворогом вже понад 10 місяців. Одразу було зрозуміло, що здаватися наші бійці не збираються, їхня мета – знищення ворога, витіснення його за межі нашої держави та захист всієї території України незалежно від ціни, яку доведеться за це заплатити. Безпека та добробут українського народу і є головною мотивацією у боротьбі з агресором.
 
115 Окрема механізована бригада ЗСУ – один з підрозділів, який протягом тривалого часу демонструє приклад, як професійно і мужньо потрібно захищати свою батьківщину, навіть у ворожому оточенні та дуже складних і небезпечних умовах. Це і є об’єднуючим і мотиваційним фактором. Росіяни знищують усе на своєму шляху: спілкуючись з журналістами, військові зі 115 бригади показали їм випалену в результаті шквального вогню частину лісу. Тепер там не скоро буде щось рости. І це лише один приклад шкоди, нанесеної нашим ворогом. Те ж стосується доль багатьох людей – вони вже ніколи не стануть іншими. Захистити українців від цього – головна мета військових ЗСУ.
 
Перебуваючи на передовій разом зі 115 бригадою, журналісти помітили, що там постійно чути звуки пострілів. Адже підрозділ знаходиться дуже близько до позицій ворога. Як розповіли бійці, всього 30 метрів відділяють їх від найближчих позицій росіян. Така близькість противника, звичайно, створює небезпеку. Однак воїни переконані: далі їм дороги немає, росіян потрібно змусити відступати. Саме заради цього вони щодня ризикують своїми життями. Попри щоденну небезпеку, військові з бригади щодня думають про своїх близьких, непокояться за них. Передаючи їм вітання, заспокоюють, обіцяють, що вже скоро ми будемо святкувати нашу спільну перемогу.
 
Не розкриваючи імен та інших персональних даних, військові зі 115 бригади трохи розповідають про себе. Яке життя вони мали до війни і як воно змінилося з початком повномасштабного вторгнення. Один з бійців бригади народився і до 24 лютого жив на Закарпатті, у Мукачево. З першими вибухами він прийняв рішення мобілізуватися і рятувати нашу державу від загарбника. Хоча він змушений був тимчасово залишити дружину і дитину, а також стабільну та надійну роботу у міській раді Мукачева, ні про що не шкодує, адже бачить у цьому своє покликання. Інший військовий, розповідаючи про себе, сказав, що він виріс і жив на Житомирщині. Він сподівається, що й інші жителі його рідного селища підуть на фронт добровольцями. Своїх рідних боєць заспокоює, обіцяючи, що скоро він повернеться, виконавши свою місію.
 
Ще один воїн 115 бригади приїхав на війну з Ніжина, де він також мав роботу та родину. Однак на сьогодні він бачить себе лише в рядах захисників нашої батьківщини. передав найщиріші вітання своїм рідним, які чекають його на малій батьківщині. Є у бригаді також юристи, лікарі та підприємці з різних куточків України.
 
Військовослужбовці зі 115 окремої механізованої бригади ЗСУ розповідають, що вони дуже вдячні волонтерам, які ведуть свою власну війну, аби забезпечити фронт усім необхідним. Це і сучасна амуніція та екіпіровка для бійців, і потужні та міцні автомобілі, які можуть проїжджати замінованими дорогами та вивозити поранених, і медикаменти для порятунку життів військових. Саме скоординована співпраця рядових військових з командуванням та волонтерами, а також з іншими підрозділами – запорука успіху у цій боротьбі. Розповідаючи про це, бійці, висловлюють впевненість у тому, що наша перемога – це лише питання часу, а ворог невдовзі отримає те, на що він заслуговує.
Теги: 115 окрема механізована бригада, 115 механізована бригада, 115 бригада, 115 окрема механізована бригада зсу, 115 механізована бригада зсу, 115 бригада зсу

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео