ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Чотирнадцять років за ґратами – засуджено краматорчанина, який фотографував для ворога стратегічні об’єкти

Чотирнадцять років за ґратами – засуджено краматорчанина, який фотографував для ворога стратегічні об’єкти
356356 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок мешканцю м. Краматорська за надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізовувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Прокурором у суді доведено, що у травні 2022 року чоловік через месенджер відправляв представнику силового відомства рф інформацію щодо дислокації підрозділів Збройних Сил України, Національної поліції та інших військових формувань України на території м. Краматорська.
Зокрема зловмисник фотографував для ворога будівлі поліції, місцевої тероборони та військові об’єкти, відправляв геодані та навіть зазначав у переписці які, на його думку, споруди треба руйнувати вщент.
Під час чергової «фотосесії» для окупантів правопорушника викрили та затримали. Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Вироком Індустріального районного суду м. Дніпропетровська засудженому призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео