ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Воювали на боці терористів – судитимуть заступника командира бойової машини та кулеметника «днр»

Воювали на боці терористів – судитимуть заступника командира бойової машини та кулеметника «днр»
318989 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох мешканців Донеччини за фактами участі у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань, а також вчинення умисних дій, з метою зміни меж території і державного кордону України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у жовтні 2014 року уродженець Тельманівського району добровільно вступив до «2 мотострілецького батальону 3 окремої мотострілецької бригади днр» на посаду стрільця – помічника гранатометника. За вісім років поплічник терористів «дослужився» до заступника командира бойової машини – механіка-водія. Він регулярно змінював місця дислокації, воюючи проти підрозділів Збройних Сил України у Бахмутському та Горлівському районах Донецької області.
Другий зловмисник – мешканець с. Троїцько-Харцизька вступив до лав терористів у вересні того ж року та обійняв посаду кулеметника полку спеціального призначення 5 окремої мотострілецької бригади «Оплот». У 2016 році обвинувачений звільнився з незаконного збройного формування, але з початком повномасштабного російського вторгнення повернувся на «службу» до ворога.
Досудові розслідування здійснювались СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за оперативного супроводу СіЗ ДВКР СБУ ОТУ «Донецьк».
За санкціями статей обвинуваченим загрожує від 3 до 15 років позбавлення волі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео