ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Навчання під час блекауту: студенти розповідають про труднощі ситуації в якій вони опинилися

Навчання під час блекауту:  студенти розповідають про труднощі ситуації в якій вони опинилися
431518 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зображення зі сторінки Instagram bbc_ua

У середу, 23 листопада по всій Україні розпочався блекаут, через масові обстріли ворожими ракетами, що спричинило зупинку усіх АЕС в країні. Усі міста поринули у суцільну темряву, залишивши людей не тільки без світла, а й без води та опалення.

Навчання зупинено на декілька днів

Під час блекауту продовжувати навчання було просто неможливо. Залишившись на невизначений термін без світла студенти, як і вчителі, не могли нічого вдіяти, лишалося тільки чекати коли ситуація зміниться. 

Студенти діляться свохми думками та труднощами, які у них виникли

Усі студенти зарах дуже нервують через зимові сесії, які мають розпочатися вже зовсім скоро. Кожен думає про те, як здати усі завдання з предметів, щоб мати можливість отримати високий бал та, звісно, бути допущеним до екзаменів. Незважаючи на обставини, усі студенти налаштовуються на краще. 

Здобувачі вищої освіти перших курсів розповіли, що оффлайн навчання відмінили, а онлайн не у всіх була можливість з'явитися на парах. Одна зі студенток поділилась, що вона та ще декілька її одногрупників заходили на онлайн пару, але вчитель так і не з'явився.

Сидіти без світла з не зарядженим телефоном на онлайн парі - жахливо, діляться студенти.

Багато хто піклується про те, щоб хоча б виконати домашні завдання. Так, сидячи з ліхтарем у одній руці, другою розв'язують приклади з вищої математики.

"Краще сидіти в аудиторії і слухати лекції викладачів, ніж усе це" - сказала студентка кафедри дизайну.

Розряджені гаджети і видсутність зв'язку - ось найбільша проблема. Як зазначають деякі здобувачі освіти, було неможливо навіть подивитися, що було задано і самі завдання. А медики розповідають, що у дні блекауту у них відмінили пари з практики.

Кожен сподівається на те, що світло якнайшвидше всюди з'явиться, адже війна війною, а навчатися важливо. Студенти впевнені, що головне зараз саме вчасно все здавати і рухатись далі, щоб через кілька років у нашої України були хороші фахівці різних галузей.

Коли стабілізується ситуація?

Звісно, повністю ситуація не зможе стабілізуватись через постійні обстріли. Станом на 27 листопада у багатьох містах світло повернули, повертають його і до Херсону. ДТЕК будуть планово вимикати світло, щоб запобігти небажаних навантажень на електростанції. Нажаль, ніяк не втікти від реальності, тому зараз варто готуватись до повторного блекауту. Потрібно пам'ятати, що безпека на першому місці, тому усі прилади потрібно вимикати під час відсутності електроенергії. Також важливо вимикати прилади, які не використовуються, щоб не навантажувати електромережу.

Разом ми зможемо зберегти нашу країну, бо наша віра і воля незламні! 

 

 

Теги: блекаут,навчання, війна в Україні

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео