ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

БЕБ розширює співпрацю з компетентними органами Республіки Польща

БЕБ розширює співпрацю з компетентними органами Республіки Польща
394394 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проведення спільних розслідувань, консультування з питань європейської інтеграції, обмін інформацією, співробітництво щодо інституційного розвитку, навчання та тренінги – результати домовленостей Бюро економічної безпеки України з компетентними органами Естонської Республіки та Республіки Польща.

Про це та інше, домовилися під час робочих зустрічей представник БЕБ з керівництвом Бюро міжнародної співпраці Національної поліції Республіки Польща, заступником директора Кримінального бюро Національної поліції Республіки Польща, представником Національної адміністрації доходів Міністерства фінансів Республіки Польща та Генеральним директором Податкової та митної ради Естонії з питань налагодження співпраці.

Зустрічі відбулися у рамках участі керівника Управління міжнародного співробітництва Бюро економічної безпеки України Анатолія Александрова у «Глобальному саміті з питань боротьби з незаконною торгівлею: Центральна та Східна Європа», що відбувся у м. Варшаві (Республіка Польща).

Захід був присвячений питанням подолання незаконної торгівлі у Центральній та Східній Європі, посилення співробітництва у цьому напрямі, подолання незаконної торгівлі у віртуальному вимірі, скорочення попиту на заборонені товари, ознайомлення зі статистичними даними щодо обсягів незаконної торгівлі у країнах Центральної та Східної Європи. Також обговорювалися питання боротьби з примусовою працею та подальші спільні кроки із зазначених питань на період до 2030 року.

Представник БЕБ, за результатами зустрічі з керівництвом Бюро міжнародної співпраці Національної поліції Республіки Польща, домовився про підготовку та проведення навчальних програм та серії тренінгів для співробітників БЕБ з питань, що належать до компетенції Національної поліції Республіки Польща. Також обговорювалися практичні аспекти координації дій та використання нових практик у боротьбі із організованими злочинними групами.

Під час зустрічі із Магдаленою Нгуен-Фудала, Заступником директора Кримінального бюро Національної поліції Республіки Польща, сторони обговорили стан справ, щодо реалізації правоохоронної функції у сфері протидії правопорушенням, що посягають на функціонування економіки, а також обговорили основні напрями діяльності БЕБ. Крім того, сторони домовилися про співпрацю щодо взаємної підтримки у розслідуваннях економічних злочинів та обміну інформацією.

Водночас у ході проведення саміту відбулася зустріч представника БЕБ з Райго Уукківі, Генеральним директором Податкової та митної ради Естонії. Метою зустрічі стало встановлення контактів та налагодження співробітництва щодо інституційного розвитку БЕБ та проведенні серії тренінгів для співробітників Бюро з питань цифрової трансформації у діяльності Естонської митної та податкової адміністрації з протидії податковим та митним злочинам.

Також керівник Управління міжнародного співробітництва БЕБ зустрівся із Заступником директора Департаменту з міжнародних відносин Національної адміністрації доходів Міністерства фінансів Республіки Польща - Маріушем Котаром.

Сторони домовилися продовжувати двосторонню співпрацю, зокрема щодо проведення спільних розслідувань, та обговорення можливих шляхів обміну інформацією в межах повноважень БЕБ. Також домовилися про консультування з питань європейської інтеграції та підписання найближчим часом двостороннього Меморандуму про стратегічне партнерство та взаємодію.

Бюро економічної безпеки висловлює подяку за організацію та сприяння у проведені зустрічей Посольству України в Республіці Польща.

Нагадаємо, нещодавно БЕБ домовився про співпрацю з представниками МВФ в Україні. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-domovivsya-pro-spivpracyu-z-predstavnikami-mvf-v-ukrayini

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки,міжнародна співпраця, Польща

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео