ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

«Сомалі», «Чечен», «П’ятнашка» - на Донеччині судитимуть танкіста бойовиків, який брав участь у захопленні Маріуполя

«Сомалі», «Чечен», «П’ятнашка» - на Донеччині судитимуть танкіста бойовиків, який брав участь у захопленні Маріуполя
349553 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Донецька за фактом умисного вчинення діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, а саме переходу на бік ворога у період збройного конфлікту, тобто державної зради, а також участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2014 року, коли м. Донецьк окупували незаконні збройні формування рф, чоловік добровільно підписав так званий контракт на проходження військової служби у якості стрілка мотострілкового батальйону 9 полку морської піхоти «народної міліції днр».
У подальшому, з серпня 2015 по квітень 2022 року, обвинувачуваний служив кулеметником у незаконних збройних формуваннях зазначеного псевдоправоохоронного органу, а саме у фінансово-економічній міліції, батальйонах «Сомалі», «Чечен», «П’ятнашка».
З початком повномасштабного вторгнення армії рф на територію України зловмисник виконував завдання, пов’язані із забезпеченням військового захоплення ворогом території України, у тому числі брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України як оператор-навідник танку «Т-72Б1» у м. Маріуполі.
У квітні 2022 року танкіста взяли у полон військовослужбовці ЗСУ у Волноваському районі.
На даний час обвинувальний акт спрямовано до Красногвардійського районного суду м. Дніпропетровська.
Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Максимальне покарання за санкціями статей – до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео