ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Тренінг для ВПО у сховищі: надання якісної правової допомоги тим хто її потребує в максимально безпечних умовах

Тренінг для ВПО у сховищі: надання якісної правової допомоги тим хто її потребує в максимально безпечних умовах
407950 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щоденні обстріли, зруйнована інфраструктура, відсутність питної води – в таких умовах продовжує жити та працювати місто Миколаїв. Попри всі труднощі юристи Миколаївського місцевого центру з надання БВПД знаходять можливості надання якісної правової допомоги тим хто її потребує в максимально безпечних умовах. Так, один з чергових заходів для внутрішньо переміщених осіб відбувся у бомбосховищі, адже час його проведення припав на повітряну тривогу.

Під час заходу юристка Миколаївського бюро правової допомоги №2 Тетяна Брюханова проінформувала присутніх про надання первинної та вторинної правової допомоги внутрішньо перемішеним особам, зокрема акцентувала увагу на особливостях роботи системи БПД в Умовах воєнного стану. Щоб інформація була більш наочною юристка презентувала кілька успішних справ, прикладів надання правової допомоги внутрішньо перемішеним особам.

На завершення зустрічі учасників очікувала робота консультативного пункту, під час якого присутні мали змогу отримати індивідуальне роз'яснення та консультацію. Серед питань,  що хвилювали - фіксація пошкодженого майна у зоні бойових дій, порядок оформлення спадщини в умовах воєнного стану та порядок реєстрації як ВПО.

«Незважаючи на небезпечні умови до міста продовжують прибувати люди, з інших населених пунктів, зокрема з тимчасово окупованих територій. Переважна кількість з них перебуває в місті транзитом, прямуючи до більш безпечних регіонів, тому ми маємо оперативно надати правову допомогу таким особам», - зазначає юристка Миколаївського бюро правової допомоги №2 Тетяна Брюханова.

Довідково. Тренінг організовано Громадською організацією «Десяте квітня», яка є партнером системи БПД з 2015 року та активно допомагає внутрішньо переміщеним особам справлятися з їхньою бідою та надає чимало гуманітарної допомоги, ремонтно-будівельні набори у прифронтові села, забезпечує соціальний, юридичний і психологічний  супровід постраждалим від збройної агресії російської федерації.

Як отримати безоплатну правову допомогу

Зателефонувати до контактного центру системи БПД за номером 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).

Номер для дзвінків з-за кордону: +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку).

Юристи працюють на лінії щодня: понеділок – п’ятниця з 08:00 до 19:00; субота, неділя з 09:00 до 18:00.

Контактні дані бюро правової допомоги, офіційний сайт та інші сервіси доступу до безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

 

 

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео