ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Вдають видимість роботи – заочно підозрюються псевдодиректори маріупольського порту і тепломережі

Вдають видимість роботи – заочно підозрюються псевдодиректори маріупольського порту і тепломережі
390401 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом особам у провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).
 
 
За даними слідства, у червні 2022 року, коли м. Маріуполь окупували війська країни-агресора, місцевий мешканець перейшов на бік ворога та погодився обійняти посаду виконувача обов’язків директора так званого державного унітарного підприємства «днр» «Адміністрація морського порту міста Маріуполя», яке незаконно створено на базі захопленого військовими рф Маріупольського морського торговельного порту. Зловмисник здійснює господарську діяльність із забезпечення заходу та виходу з акваторії порту торговельних суден рф.
Ще один підозрюваний почав співпрацювати з окупантами також у зруйнованому Маріуполі. Він став на чолі захопленого загарбниками комунального комерційного підприємства «Маріупольтепломережа» та обійняв посаду «директора «Маріупольського району теплових мереж» державного унітарного підприємства квазіреспубліки «днр» «Донбастеплоенерго». Вдаючи видимість роботи, правопорушник координує господарську діяльність, керує підлеглими та забезпечує додержання законності відповідно до псевдозаконодавства невизнаної республіки.
Досудові розслідування здійснюються слідчим відділом за оперативного супроводу ГВ ЗНД 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та УСР в Донецькій області ДСР Національної поліції України.
Максимальне покарання за вказаною статтею – до 5 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео