ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Обійняли керівні посади в окупаційній адміністрації - двом мешканцям Донеччини оголошено заочні підозри

Обійняли керівні посади в окупаційній адміністрації - двом мешканцям Донеччини оголошено заочні підозри
442790 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам України заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посад, пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
 
За даними слідства, у травні 2022 року двоє мешканців с. Трудівське Волноваського району та м. Маріуполя погодились співпрацювати з представниками держави-агресора, які тимчасово захопили частину Донецької області.
Перший підозрюваний обійняв псевдопосаду начальника відділу з питань розвитку територій «адміністрації Волноваського району» фейкової «днр». Правопорушник здійснює контроль за створенням так званого пункту фільтрації у м. Волноваха, бере участь у незаконно діючих комісіях і проводить наради з керівниками підрозділів «установи» захопленого ворогом міста.
Другий зловмисник посів крісло так званого начальника інформаційно-аналітичного відділу «адміністрації м. Маріуполя». До його обов’язків входять висвітлення «роботи» окупантів підконтрольними засобами масової інформації у вигідному для держави-агресора ракурсі, виготовлення та погодження пропагандистських матеріалів на підтримку злочинних дій рф та взаємодія з іншими псевдоустановами.
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео