ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Санкційна політика щодо активів рф та розслідування фактів виведення валютних цінностей з України – перспективні напрями співпраці БЕБ з бельгійськими колегами.

Санкційна політика щодо активів рф та розслідування фактів виведення валютних цінностей з України – перспективні напрями співпраці БЕБ з бельгійськими колегами.
310531 ПЕРЕГЛЯДІВ

Питання налагодження співпраці у сфері реалізації санкційної політики відповідно до компетенції БЕБ, проведення спільних розслідувань щодо виведення валютних цінностей та легалізації майна громадянами України за кордоном та інших економічних злочинів, що завдають збитків економіці нашої держави обговорювалися під час онлайн-зустрічі представників Бюро економічної безпеки України та Федеральної служби публічних фінансів Королівства Бельгії.

Від компетентних органів у сфері розслідування фінансових злочинів та санкційної політики Королівства Бельгії участь взяли Нільс Ондербеке - представник уповноваженого контактного пункту OLAF у Королівстві Бельгії (підрозділ по боротьбі із фінансовим шахрайством), Бото Вербіст - Спеціальний податковий інспекторат Федеральної служби публічних фінансів та Вернер Ван Ноппен – представник Головного управління казначейства (відповідальний за напрям санкційного контролю та блокування російських активів, підсанкційних юридичних та фізичних осіб).

На початку зустрічі Директор Бюро наголосив, що в межах своїх повноважень та відповідно до підслідності, БЕБ накладає арешти на активи рф та рб, з метою унеможливлення їх виведення за кордон, блокує транзакції цих компаній задля недопущення фінансування терористичного режиму російської федерації.

Нільс Ондербеке повідомив про структуру та напрями діяльності спеціальних груп Координаційної ради ЄС з питань санкційної політики. Важливим напрямом в їх роботі є внесення змін до нормативно-правової бази та застосування коректних алгоритмів конфіскації майна з метою унеможливлення ймовірного оскарження в європейських судах.

За результати зустрічі з бельгійськими колегами керівництво БЕБ домовилося про подальшу співпрацю та обмін оперативною інформацією в межах розслідування злочинів в економічній сфері.

Представники Федеральної служби публічних фінансів Королівства Бельгії, в свою чергу, погодилися всебічно допомагати в інституційному розвитку Бюро та налагоджені контактів із компетентними органами країн ЄС.

Наразі узгоджується питання підписання сторонами Меморандуму про співпрацю.

Нагадаємо, нещодавно Керівник Управління міжнародного співробітництва Анатолій Александров, під час участі у конференції «2022 AFCOS Conference», зустрівся із керівництвом Федеральної служби публічних фінансів Королівства Бельгії, представником казначейства Міністерства фінансів Королівства Бельгії та домовився про проведення згаданих переговорів https://esbu.gov.ua/news/spilni-rozsliduvannia-shchodo-rosiiskykh-aktyviv-z-makhinatsii-ta-shakhraistva-obmin-operatyvnoiu-informatsiieiu-ta-partnerstvo-z-realizatsii-proiektiv-rezultaty-zustrichi-beb-z-belhiiskymy-kolehamy.

 

Довідково:

Special Tax Inspectorate (STI) - Спеціальний податковий інспекторат Адміністрації публічних фінансів.

Місія Спеціального податкового інспекторату - боротьба з серйозними та організованими ухиленнями від сплати податків. Спеціальний податковий інспекторат уповноважений перевіряти податкову історію будь-якої особи, яка зобов’язана сплачувати податки та збори, контроль або стягнення яких забезпечується державою. Відповідно до своїх основних завдань Спеціальний податковий інспекторат головним чином відповідає за боротьбу з організованою економічною та фінансовою злочинністю у питаннях щодо:

- правопорушень, пов’язаних з великим та організованим ухиленням від сплати податків, при яких використовуються складні механізми ухилення або міжнародна складова;

- шахрайського використання корпоративного майна;

- шахрайської організації неплатоспроможності.

 

До сфери компетенції Головного управління казначейства Міністерства фінансів Королівства Бельгії (The General Administration of Treasury) відноситься централізація доходів і платежів Федерального казначейства, питання регулювання фінансових ринків і послуг, управління та координація фінансових відносин (за винятком податкових питань) на двосторонньому, європейському та міжнародному (двосторонньому та багатосторонньому) рівнях у сфері економічної політики, торгівлі та розвитку.

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки,Санкції

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео