ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка підписав меморандум про про співпрацю з Хорольською міською радою

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка підписав меморандум про про співпрацю з Хорольською міською радою
318197 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вивчення ринку праці, запитів роботодавців, активна співпраця із стейкголдерами – ключові пріоритети роботи із рекрутингу та сприянню працевлаштування адміністрації і працівників приймальної комісії Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка.

Ректорка університету професорка Марина Гриньова ініціювала ряд зустрічей із територіальними громадами Полтавщини.

Так, 19 жовтня 2022 р. у залі засідань Хорольсьської міської ради в відбулася зустріч науковців і адміністрації ПНПУ імені В. Г. Короленка з представниками загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів Хорольської міської територіальної громади, також всі охочі й учні 10-11 класів доєдналися до зустрічі онлайн.

Про переваги та перспективи навчання в Полтавському педагогічному розповіла ректорка професорка Марина Гриньова. Марина Вікторівна звернула увагу старшокласників, що вибір закладу вищої освіти має бути виваженим, потенційний студент обирає не лише спеціальність, а й середовище, в якому він формуватиметься і як фахівець, і як особистість, громадянин. У педагогічному університеті потенційних вступників чекають не лише потужні наукові школи, знані професори, навчальні й наукові лабораторії, а й потужне, незалежне і дієве студентське самоврядування, волонтерські центри, творчі колективи і гуртки.

Про специфіку навчання на кожному із семи факультетів університету розповіли очільниця факультету технологій та дизайну професорка Валентина Титаренко, декан факультету фізичного виховання професор Павло Хоменко, декан природничого факультету доцент Сергій Новописьменний, очільниця психолого-педагогічного факультету, професорка, Заслужена артистка України Наталія Сулаєва. Здобувачі освіти, які були присутні на зустрічі онлайн, з великим інтересом слухали поважних науковців.

Урочистим моментом робочої зустрічі стало підписання меморандуму про співпрацю між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та Хорольською міською радою. Очільник Хорольської громади Сергій Волошин та ректорка ПНПУ Марина Гриньова скріпили своїми підписами та печатками організацій документ, який поклав початок подальшій співпраці.

Ректорка Марина Гриньова запевнила присутніх, що Полтавський педагогічний має всі можливості, щоб задовільнити освітні потреби жителів громади. Наприклад, викладачі університету розробили програми курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників за акредитованими освітніми програмами, науковці проводять сертифікатні програми, є широкий вибір магістерських програм.

Ректорка Марина Гриньова подарувала громаді добірку наукової і навчально-методичної літератури, яка стане у нагоді освітянам і їхнім вихованцям під час написання рефератів, підготовки науково-дослідницької роботи, для поглибленого вивчення окремих тем. Ректорка наголосила, що всі ці видання підготували викладачі ПНПУ.

Марина Вікторівна запросила учителів і старшокласників в університет на дні відкритих дверей, культурно-мистецькі заходи, до участі у роботі проблемних груп і гуртків. На думку очільниці університету, лише розуміння принципів роботи навчального закладу, готовність поділяти його цінності і спільно реалізовувати стратегію – запорука успішного навчання.

Фото – з офіційного сайту Хорольської міської ради.

Більше про зустріч за покликанням: http://horol.com.ua/news/poltavschina-v-tsarini-nadannja-jakisnoji-osviti

 

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео