ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Розтрата 3 млн грн бюджетних коштів - міському голові Святогірська заочно повідомлено про нову підозру

Розтрата 3 млн грн бюджетних коштів - міському голові Святогірська заочно повідомлено про нову підозру
351297 ПЕРЕГЛЯДІВ
Керівником Донецької обласної прокуратури Павлом Угровецьким заочно повідомлено про підозру Святогірському міському голові у розтраті чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненій повторно у великих та особливо великих розмірах, та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів ( ч. ч. 2, 3, 4, 5 ст. 191, ч. 1, 2 ст. 366 КК України).
За даними слідства, у серпні 2020 року між Святогірською міською радою та приватним підприємством укладено договір щодо реконструкції будівель міського дитячого садка на загальну суму понад 31 млн грн.
Проте упродовж 2020-2021 років міський голова систематично підписував акти приймання виконаних робіт у дошкільному закладі, достовірно знаючи, що їх реальний обсяг не відповідає відображеному в офіційних документах, на час їх підписання не виконано у повному обсязі. У подальшому підозрюваний надав вказівку перерахувати підряднику бюджетні кошти у сумі понад 3 млн грн.
Наразі правопорушник перебуває у розшуку та його позбавлено службових повноважень.
Досудове розслідування здійснюється Першим слідчим відділом ТУ ДБР, розташованого у місті Краматорську.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Нагадаємо, зловмиснику вже повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Міський голова, перейшовши на бік ворога, обійняв посаду так званого голови тимчасово окупованого Святогірська та поширив через засоби масової інформації звернення, в якому пропагував ідеї «руського миру». Також підозрюваний висловлював вдячність військовослужбовцям зс рф, які захопили мирне місто.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео