ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Понад 2,5 млн у гривневому еквіваленті – до АРМА передано грошові кошти, належні експрикордоннику та власнику приватної друкарні

Понад 2,5 млн у гривневому еквіваленті – до АРМА передано грошові кошти, належні експрикордоннику та власнику приватної друкарні
345806 ПЕРЕГЛЯДІВ
За клопотаннями прокурорів Донецької обласної прокуратури заарештовано і передано до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), грошові кошти у розмірі 67 690 доларів США, 1 680 Євро та 13 000 гривень, належні колишньому інспектору відділу Східного регіонального управління Державної прикордонної служби та власнику приватної друкарні.
За даними слідства, у 2014 році експрикордонник, який мешкав у м. Новоазовську, співпрацював з окупаційною адміністрацією тимчасово захопленого міста, допомагаючи її представникам обмінювати українську національну валюту – гривні та російські рублі на долари США.
Інший фігурант, мешканець м. Києва, будучи власником товариства з обмеженою відповідальністю, яке знаходиться у м. Донецьку та спеціалізується на виробництві поліграфічної продукції, протягом 2015 року використовував потужності підприємства для виготовлення матеріалів пропагандистського змісту, в яких прославлялись незаконні дії окупантів.
У рамках досудового розслідування за фактами участі даних осіб у терористичній організації (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 258-3 КК України) в автомобілі спільників колишнього інспектора та за місцем мешкання власника друкарні слідчими 2 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях проведено санкціоновані обшуки.
Виявлені у ході обшуків грошові кошти призначались для розподілу між членами незаконних збройних формувань «днр» та друкування поліграфічної продукції на шкоду територіальній цілісності та інформаційній безпеці України.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео