ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

До АРМА передано активи підприємств російського власника вартістю 80 млн грн

До АРМА передано активи підприємств російського власника вартістю 80 млн грн
320028 ПЕРЕГЛЯДІВ
За клопотанням прокурора Донецької обласної прокуратури заарештовано і передано до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), активи двох суб’єктів господарювання, кінцевим бенефіціаром яких є громадянин рф, а також автотранспорт та ангар, що належать даній особі на праві власності.
З урахуванням корпоративних прав, загальна вартість переданих активів складає майже 80 млн грн.
За даними слідства, з початку повномасштабного військового вторгнення рф на територію України два підприємства, власником яких є громадянин держави-агресора, продовжили свою діяльність з виробництва харчових продуктів та виробів із цегли на території м. Слов’янська, а також на тимчасово окупованій частині Луганщини. Зокрема, продукція поставлялась до рф та республіки білорусь.
Стосовно діяльності посадових осіб зазначених суб’єктів господарювання за процесуального керівництва прокурорів слідчими ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Донецькій області ДСР НП України здійснюється досудове розслідування за фактом провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео