ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Воювали на боці терористів у підрозділі «Слов’янська бригада» – двом мешканцям Покровська повідомлено про підозру

Воювали на боці терористів у підрозділі «Слов’янська бригада» – двом мешканцям Покровська повідомлено про підозру
318875 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, у червні 2014 року двоє мешканців м. Покровська вступили до лав терористичної організації «днр», а саме - підрозділу «Слов’янська бригада», одним з керівників якої був нині загиблий бойовик «Моторола».

Отримавши позивні «Бетмен» і  «Вой», підозрювані зайняли посади навідників міномету й приймали  безпосередню участь у збройному спротиві підрозділам Збройних Сил України та іншим військовим формуванням України, задіяним в проведенні антитерористичної операції на території населених пунктів Слов’янськ, Миколаївка та Семенівка.

У липні того ж року зловмисники були направлені на бойове чергування до будівлі одного з навчальних закладів м. Донецька, але вони втекли з місця дислокації та повернулися на вільну від терористів територію у Покровськ.  

У вересні 2022 року правопорушників викрили правоохоронці та судом стосовно них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео