ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Чергова колаборантка, що працює на окупантів – заочно повідомлено про підозру псевдоначальниці «центру зайнятості адміністрації міста Світлодарськ»

Чергова колаборантка, що працює на окупантів – заочно повідомлено про підозру псевдоначальниці «центру зайнятості адміністрації міста Світлодарськ»
327965 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру мешканці м. Світлодарська в добровільному зайнятті громадянкою України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, тобто у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у 2021 році правопорушниця працювала на посаді економіста управління житлово-комунального господарства Світлодарської міської військово-цивільної адміністрації Бахмутського району Донецької області. На початку червня 2022 року, коли місто окупували війська країни-агресора, вона добровільно перейшла на бік ворога та зайняла посаду так званої начальниці центру зайнятості адміністрації міста Світлодарськ.
Зокрема правопорушниця, на виконання вказівки псевдоголови адміністрації міста Дебальцеве, здійснювала заходи, пов’язані з прийманням документів та реєстрацією мешканців м. Світлодарська задля подальшого працевлаштування їх в місцевих органах окупаційної влади.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео