ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Хотів нажитись на війні – на Донеччині заарештовано ще одного підозрюваного у мародерстві

Хотів нажитись на війні – на Донеччині заарештовано ще одного підозрюваного у мародерстві
383013 ПЕРЕГЛЯДІВ
За клопотанням Бахмутської окружної прокуратури судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 30-річному чоловіку, який обґрунтовано підозрюється у крадіжці, поєднаній з проникненням в інше приміщення, вчиненій в умовах воєнного стану, та закінченому замаху на таку крадіжку (ч. 4 ст. 185, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 185 КК України).
За даними слідства, 8 липня 2022 року мешканець м. Бахмут, семиразово судимий за зберігання наркотиків та крадіжки, проходячи повз місцевий торгіво-розважальний центр, побачив, що у дверях і вікнах будівлі внаслідок недавнього обстрілу російськими окупантами відсутні склопакети та замикаючі пристрої.
Вирішивши незаконно заволодіти майном підприємства, підозрюваний вдерся до приміщення, викрав будівельні інструменти та з місця злочину зник. Через кілька годин зловмисник повернувся та намагався «змародерити» ще й електричні прилади та меблі, проте був викритий правоохоронцями.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Бахмутського районного відділу поліції ГУНП в Донецькій області.
Довідково: з 7 березня 2022 року посилено відповідальність за майнові злочини, вчинені в умовах воєнного стану: санкція ч. 4 ст. 185 КК України передбачає покарання у вигляді реального позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео