ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Загиблі та поранені – продовжуються атаки російських загарбників на Донеччині

Загиблі та поранені – продовжуються атаки російських загарбників на Донеччині
401369 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури та окружних прокуратур здійснюється досудове розслідування у 8 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).
За даними слідства, 1 червня 2022 року окупаційні війська рф та псевдореспублік з боку тимчасово окупованих міст обстріляли з артилерії смт Нью-Йорк, м. Торецька. Загинула місцева мешканка. Працівники швидкої, які прибули на місце події також попали під обстріл. Серед медпрацівників постраждалих немає, пошкоджено два автомобілі. А у м. Торецьку від обстрілів загарбників зруйновані будинки, будівлі шахти та залізничні колії.
Цього ж дня рашисти обстріляли касетними снарядами місто Соледар. Одна жінка загинула, ще троє громадян отримали поранення. Зруйновані будинки приватного сектору, ремонтні бокси приватних підприємств та транспортні засоби.
Продовжують потерпати від обстрілів загарбників міста Бахмут, Авдіївка та їх околиці. Два чоловіка поранені, зруйновані багатоповерхівки, приміщення заводу, будинку культури, кафе, меблевої фабрики. Окрім того, під час розчищення завалів одного з будинків рятувальники виявили тіло загиблої власниці оселі, яка загинула наприкінці травня.
Також внаслідок танкового обстрілу з боку російських окупаційних військ смт Очеретине Покровського району пошкоджено об’єкти інфраструктури, приватні будинки та лінії електропередач.
Досудові розслідування за вказаними фактами тривають.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео