ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Фахівці системи БПД Уманщини продовжують забезпечувати ефективне надання правової допомоги населенню

Фахівці системи БПД Уманщини продовжують забезпечувати ефективне надання правової допомоги населенню
429940 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 24 лютого 2022 року в Україні триває повномаштабна війна, яка змінила життя українського народу. Багато людей через активні бойові дії в окремих регіонах нашої держави змушені покинути свої домівки та шукати прихисток в інших населених пунктах України, зокрема, і на Уманщині.

Введення воєнного стану на території нашої країни не могло не позначитися на роботі всієї критичної інфраструктури. Уманському місцевому центру з надання БВПД та його бюро також довелося підлаштовуватися під реалії сьогодення. Зараз ми потрібні своїм співгромадянам, тому готові працювати у складних обставин та надавати правову допомогу всім хто її потребує та бути поруч у потрібну мить.

На сьогодні фахівці Уманського місцевого центру продовжують надавати правову допомогу жителям регіону та внутрішньо переміщеним особам, які звертаються безпосередньо до центру, а також в телефонному режимі.

Заради спільної справи, юристи центру також долучилися до роботи контактного центру системи БПД. З 24 лютого 2022 року працівники опрацювали 575 дзвінків, які надходили на гарячу лінію Єдиного контакт-центру безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.

Найактуальнішими питаннями для більшості українців в останні місяці були соціальні та трудові гарантії, питання перетину кордону, безпеки і захисту.

З метою поширення актуальної правової інформації та надання необхідної правової допомоги внутрішньо переміщеним особам, наші фахівці відвідують пункти видачі гуманітарної допомоги в органах місцевого самоврядування, пункти тимчасового розміщення біженців, а також волонтерські центри: «До перемоги», «Разом», «Ми з України». В них розміщено інформаційні матеріали системи БПД.

Правопросвітницька діяльність є важливим напрямком роботи системи БПД, тому працівники нашого Уманського місцевого центру, навіть в умовах воєнного стану, шукають можливість зустрітися з громадянами, аби донести важливу правову інформацію до населення.

Так, Маньківське бюро правової допомоги проводить правовпросвітницьку роботу серед населення Маньківської , Іваньківської та Буцької територіальних громад. Фахівці бюро розробили та поширюють через органи місцевого самоврядування та місцеві органи державної влади наступні інформаційні матеріали: оголошення «Як отримати безоплатну правову допомогу жителям територіальних громад та вимушеним переселенцям»; буклет «Скасування запобіжного заходу для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період або зміна запобіжного заходу»; буклет «Що робити, якщо був втрачений паспорт».

Працівники Монастирищенського бюро правової допомоги здійснюють надання правових консультацій та розповсюджують інформаційні буклети на правову тематику в органах місцевого самоврядування, пунктах видачі гуманітарної допомоги та у приміщенні відділення «Укрпошти».  Також здійснюються розміщення публікацій з актуальних правових питань в соціальних мережах Фейсбук та Інстаграм, у Вайбер-спільнотах міста.

Активну правопросвітницьку діяльність, з метою підвищення правової обізнаності громадян, здійснює Тальнівське бюро правової допомоги в приміщенні державної податкової інспекції, у відділенні соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді Тальнівського місцевого територіального центру соціального обслуговування (надання  соціальних послуг). Юрист поширює різноманітну актуальну правову інформацію серед громадян, розповсюджує буклети системи безоплатної правової допомоги.

Жашківське бюро правової допомоги продовжує надавати правову допомогу жителям регіону, а особливо тим людям, які через бойові дії змушені були залишити свої домівки та знайшли прихисток в Жашківській або Баштечківській громадах. Фахівці бюро активно поширюють правову інформацію у приміщеннях ЦНАПів та відділі соціального захисту населення Уманської РДА, а також у селищних Телеграм- та Вайбер-групах у яких розміщено інформацію про бюро, графік його роботи та допомогу, яку можуть надати юристи.

Христинівське бюро правової допомоги активно співпрацює з Уманським РС № 4 ДУ ЦП в Черкаській області, де фахівці періодично проводять правопросвітницьку діяльність та консультують осіб, які перебувають на обліку зазначеної установи. Працівники бюро намагаються якомога частіше відвідувати органи місцевого самоврядування та  пункти видачі гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, аби поширити інформацію про роботу бюро серед більшої кількості громадян, та допомогти тим хто потребує правової допомоги, знаходячись в скрутних обставинах.

Теги: безоплатна правова допомога ,Черкащина,Умань,надання правової допомоги

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео