ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18.00

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18.00
328864 ПЕРЕГЛЯДІВ

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18.00:

▫️На Волинському та Поліському напрямках ворог активних дій не проводив. В ході перегрупування військ зафіксовано переміщення підрозділів рф залізничним транспортом з території білорусі. Загроза ракетних ударів з Білорусі зберігається. 

▫️На Сіверському напрямку противник завершує перегрупування військ. Окупанти можуть продовжувати ракетні удари та артилерійські обстріли з території рф. 

▫️На Слобожанському напрямку основні зусилля ворога зосереджуються на перегрупуванні, посиленні угруповання своїх військ та продовженні утримання позицій в районі Харкова. 

▫️На Ізюмському напрямку основні зусилля окупантів зосереджено на утриманні зайнятих рубежів та позицій в районі Сухої Кам’янки, Сулигівки, Бражківки, Малої Комишувахи та Андріївки. 

▫️Ворог намагається покращити тактичне положення, протягом доби спробував провести наступально-штурмові дії та намагався просунутись вглиб населеного пункту Довгеньке. Успіху не мав, зазнав значних втрат. Щоб посилитись на цьому напрямку з рф переміщено додаткові підрозділи. 

▫️Після завершення створення ударного угруповання та формування резервів противник намагатиметься відновити наступ у напрямку на Барвінкове та Слов’янськ.

▫️На Донецькому і Таврійському напрямках окупанти намагаються здійснювати вогневий вплив та вести штурмові дії на більшості напрямків. Ворог посилив угруповання військ за рахунок переміщення з території Бєлгородської області у район населеного пункту Сватове окремих підрозділів. 

▫️Імовірно, противник продовжить штурмові дії вздовж всієї лінії зіткнення у Донецькій та Луганській областях. Зосереджуватиме зусилля на захопленні населених пунктів Попасна, Рубіжне, міста Маріуполь, а також виходу в райони населених пунктів Вугледар і Мар’їнка. Також готуватиметься до наступу на Курахівському та Авдіївському напрямках. 

▫️Спостерігається зниження рівня морально-психологічного стану підрозділів, що діють на Донецькому напрямку. Це пов’язано зі значними втратами, поповнення яких відбулося за рахунок мобілізованих. 

▫️На Південнобузькому напрямку ворог намагається встановити повний контроль над Херсонською областю та утриманні зайнятих позицій. У Херсоні виявлено поширення російсько-окупаційною адміністрацією агітаційних листівок із закликами до мирного співіснування з окупантами. Водночас продовжується залякування та терор мирного населення.

▫️Через ведення бойових дій в України росія перенесла ротацію своїх підрозділів в Сирії. 

Військкомати рф агітують військовозобов’язаних у запасі, до підписання короткострокових контрактів терміном від 3 місяців до 1 року.

Теги: Російське вторгнення в Україну

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео