ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Розслідування воєнних злочинів – у прокуратурі Донеччини провели семінар для правоохоронців

Розслідування воєнних злочинів – у прокуратурі Донеччини провели семінар для правоохоронців
336011 ПЕРЕГЛЯДІВ
у Донецькій обласній прокуратурі провели семінар на тему «Особливості розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень, вчинених в умовах збройного конфлікту». Головною метою заходу стало підвищення кваліфікації працівників органів прокуратури та правоохоронних органів області під час проведення досудового розслідування.
У семінарі взяли участь заступник керівника Донецької обласної прокуратури Сергій Заєць, працівники управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Донецькій області та в умовах збройного конфлікту Донецької обласної прокуратури,  керівництво та слідчі слідчого відділу 2 управління  ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, а також працівники слідчого управління ГУНП в Донецькій області та його територіальних підрозділів.
 
     
 
«Розслідування воєнних злочинів та актів агресії потребує високого рівня спеціальних знань. Важливе досконало володіти не лише нормами національного кримінального, а й міжнародного гуманітарного права. Підвищення кваліфікації прокурорів та слідчих у цих питаннях – один з напрямків розвитку нашої системи кримінальної юстиції», - зазначив Сергій Заєць.
 
     
 
Учасники семінару обговорили проблемні питання збору доказів вчинення воєнних злочинів та злочинів проти людяності з метою їх використання під час розслідування кримінальних проваджень. Зокрема, щодо проведення першочергових слідчих дій за фактами обстрілів з боку НЗФ «ДНР», особливостей допиту потерпілих та здійснення спеціального досудового розслідування у категорії вказаних правопорушень.
 
Наприкінці заходу присутні визначили напрямки подальшої взаємодії між відомствами.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео