ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Вступ до університету без паспорта у форматі ID-картки

Вступ до університету без паспорта у форматі ID-картки
277006 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Для абітурієнтів, що через релігійні погляди відмовились виготовляти паспорт у форматі ID-картки, створили альтернативу вступу до навчальних закладів. Випускники шкіл можуть вступати до університету без паспорту. Міністерство освіти та науки розповіло, які документи замінять паспорт громадянина України у вигляді ID-картки. Відомо, що школярі можуть звернутися до суду та подати документи на оформлення паспорта у формі книжечки.

 

Міністерство освіти і науки звернулося до Державної міграційної служби з проханням надати пораду щодо відмови у виготовлення паспорта з безконтактним електронним носієм, тобто ID-картки. Після довгих міркувань міграційна служба України надала відповідь. Абітурієнти зможуть втупити до вищого навчального закладу на основі свідоцтва про народження та листа територіального підрозділу Державної міграційної служби. Саме лист надасть інформацію стосовно приналежності особи до громадянства України. Проте таку довідку видають не одразу. Спочатку вступник подає звернення до регіонального відділення ДМС. Потім триває процес виготовлення листа. І в кінцевому результаті вступник отримує можливість здобувати вищу освіту без надання ID-картки. Проте це не всі документи, що потрібні для вступу.

 

Також, ці абітурієнти під час вступної кампанії мають надати, крім довідок, що зазначались вище: свідоцтва про народження та листа від територіального представника Державної міграційної служби про приналежність особи до громадянства України, такі документи:

 

Написану заяву на ім’я керівники закладу освіти (в який планують вступати) про надання дозволу на подання свідоцтва про народження та листа від Державної міграційної служби з інформацією про приналежність особи до громадянства України, замість ID-картки.

 

Написану заяву на ім’я керівники закладу освіти (в який планують вступати) в довільній формі про те, що вони поінформовані про неможливість вступу без документа, що посвідчує особу і її громадянство, реалізувати право на отримання стипендій, студентського квитка та документа про здобуту освіту.

 

Отже, майбутні студенти, що вступають на основі свідоцтва про народження не зможуть отримувати стипендії, виготовити студентський та в кінцевому результаті матимуть ризик навіть не отримати диплом.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео