ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

У Львові від тепер робитимуть пересадку кісткового мозку

У Львові від тепер робитимуть пересадку кісткового мозку
307118 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Кабінет міністрів збільшив кількість медичних закладів, у яких пересадки кісткового мозку оплачуються за кошти Міністерства охорони здоров’я. До шести медичних центрів, які уже давно надають послуги з трансплантації кісткового мозку, долучили іще три: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, що знаходиться у Львові, клінічна лікарня «Феофанія» - у Києві та Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня.

 

Трансплантацію гемопоетичних стовбурових клітин у межах пілотного медичного проєкту проводитимуть за кошти із державного бюджету. Пересадка органу для пацієнтів є повністю безоплатною. Медики планують провести перші операції уже весною 2022 року. Для проведення трансплантації кісткового мозку закупили спеціальні стерильні бокси та відповідне сучасне обладнання.

 

Лікарі, що проводитимуть складні та довготривалі операції, тривалий час проходили навчання у європейських клініках. Від тепер українцям не потрібно буде літати закордон на лікування та операції, адже для трансплантації органів є необхідне обладнання. Крім того, операції оплачуватиме держава.

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео