ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

За одержання хабара затримано виконуючого обов’язки військового комісара на Житомирщині

За одержання хабара затримано виконуючого обов’язки військового комісара на Житомирщині
186823 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди виконувачем обов'язків військового комісара Коростенського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. За хабар він обіцяв звільнити громадянина України 1996 р. н. від призову на строкову військову службу та в подальшому видачу йому військово-облікових документів про визнання непридатним до проходження військової служби.

   Установлено, що майор ЗСУ вимагав та одержав неправомірну вигоду трьома частинами: талонами на пальне, грошовими коштами та лісоматеріалами, на загальну суму в еквіваленті 1 000 доларів США.   

   Хабарника в погонах було затримано за процесуального керівництва Житомирської спецпрокуратури слідчими слідчого управління ГУНП в Житомирській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Національної поліції України.

  

   Затриманому буде повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Житомирська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,Центральний регіон,затримано,майор ЗСУ,виконуючий обов'язки військового комісара,еквівалент 1000 доларів США,хабар

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео