ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Зберігав дитячу порнографію – у Маріуполі викрито місцевого мешканця

Зберігав дитячу порнографію – у Маріуполі викрито місцевого мешканця
371410 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканця м. Маріуполя викрито у зберіганні та використанні дитячої порнографії (ч. 1 ст. 301-1 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2021 року 53-річний чоловік вдома на комп’ютері зберігав дитячу порнографію, на якій переважно зображені хлопчики приблизно віком від 10 до 15 років. Доступ до фото та відеопродукції чоловік отримував через мережу Інтернет.
 
     
 
У ході санкціонованого слідчим суддею обшуку за місцем мешкання фігуранта виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, флеш носії та жорсткі диски, які містять численні файли з ознаками дитячої порнографії.
 
     
 
Наразі вилучене майно направлено на експертизу, після проведення якої буде вирішено питання щодо повідомлення фігурантові про підозру та обрання запобіжного заходу. 
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого управління  Головного Управління Національної поліції в Донецькій області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Донецькій області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео