ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА
ЖУРНАЛІСТІВ

Навіщо спілкуватись з малюком до його народження?

Навіщо спілкуватись з малюком до його народження?
154348 ПЕРЕГЛЯДІВ

Багато хто вважає це дурним та сентиментальним заняттям. Мовляв, що він ще там розуміє? Але за останні десятиліття вчені всього світу довели, що діткам потрібна увага люблячих батьків ще під час внутрішньоутробного життя.  

  • На 6-му тижні вагітності дитина реагує на світ;  

  • На 7-й - відчуває шкірою дотик навколоплідних вод;  

  • На 8-му - тижні може відчути біль;  

  • На 9-й - здатний координувати рухи голови та суглобів;  

  • З 10-ї - малюк може відчути дотику, тепло та рух і якщо йому щось не подобається, то він усувається або "згортається в клубочок";  

  • Слух розвивається у малюків з 18-го тижня, але вчені довели, що відчути настрій мами він здатний вже на 4-му тижні завдяки біохімічним реакціям в організмі жінки; 

  • За допомогою 3D УЗД вже на 28-му тижні можна побачити емоції малюка, як він морщиться або посміхається;  

 Малюк відчуває Ваші емоції і також здатний випробовувати свої. Щоб підняти настрій не лише собі, а й малюкові, говоріть з ним про щось хороше, читайте вголос кумедні історії чи добрі казки. До того ж на думку доктора медичних наук Михайла Лазарєва, інтелект формується разом з розвитком мозку ще в утробі мами. Завдяки такій практиці Ваша дитина в майбутньому любитиме читання книг.  

 Те саме стосується і лінгвістики. Вивчаючи іноземні мови під час вагітності, Ваш малюк легко освоюватиме їх у школі. Новонароджені дітки добре знають голос мами, оскільки слухали її протягом вагітності. Тому майбутнім татусям також важливо спілкуватися з малюком ще до його народження.   

 А якщо Ви знаєте хто у Вас буде і вже вигадали ім'я, можете звертатися до свого малюка на ім'я. Він обов'язково запам'ятає його. Або придумайте ласкаве слово, яке підійде як для дівчинки, так і для хлопчика. Спілкуючись з дитиною, Ви можете полегшити перебіг вагітності та пологів. Не соромтеся ділитися зі своєю дитиною своїми планами та цілями на майбутнє, адже таким чином ВИ встановлюєте з ним духовний зв'язок, завдяки чому Вам буде легше знайти підхід до нього під час дорослішання.  

 Слухайте разом гарну музику. Попри те, що багато хто радить класику, можливо Вашому малюку вона може бути не до душі. Прислухайтеся до себе та поведінки малюка. Якщо музика йому не подобається, він поводиметься неспокійно у животі. Якщо ж мелодія подобається – він буде спокійний. Дивно, але є малюки, яким до вподоби рок або хеві-метал.  

 Але найголовніше, що малюк повинен знати, що він бажаний. Тому говоріть йому про свої почуття, як сильно Ви його любите та чекаєте. 

Теги: Репродуктологія Київ

© 2016 ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ЖУРНАЛІСТІВ

Мої відео